Masť na kĺby, šľachy a žily
01.10.2023

Celý rok som čakala, kým dozrejú gaštany :))) a kto čaká, ten sa dočká :))) tak pridavam ako som postupovala. Táto masť zaberá od bolesti do polhodiny a má silné účinky vďaka silnej koncentrácii použitých liečiviek.
POTREBUJEME:
1 liter bravčovej masti alebo kokosového oleja
plnú náruč divých gaštanov
1 balenie koreňa kostihoja (cca 200g)
POSTUP: keďže používame čerstvé plody a sušený koreň, budú sa ingrediencie smažiť dlhsie.
1. Gaštany si rozkrájame na štvrtiny
2. Rozpálime si masť alebo olej
3. Pridame gaštany a po chvíľke aj koreň kostihoja
4. Smažíme do zlatova
5. Platňu vypneme,.hrniec zakryjeme a necháme odpočívať asi deň.
6. Po dni zmes zahrejeme, aby tuk povolil a prelejeme cez gázu (pouzila som sieťku na pranie). Všetko dobre vyžmýkame.
7. Plníme dózy alebo zaváraninové poháre a uskladníme niekde, kde sa do krému nedostane voda.