Masť na kĺby, šľachy a žily

01.10.2023
 Celý rok som čakala, kým dozrejú gaštany :))) a kto čaká, ten sa dočká :))) tak pridavam ako som postupovala. Táto masť zaberá od bolesti do polhodiny a má silné účinky vďaka silnej koncentrácii použitých liečiviek.


POTREBUJEME: 

1 liter bravčovej masti alebo kokosového oleja 

plnú náruč divých gaštanov

1 balenie koreňa kostihoja (cca 200g)


POSTUP: keďže používame čerstvé plody a sušený koreň, budú sa ingrediencie smažiť dlhsie.

1. Gaštany si rozkrájame na štvrtiny

2. Rozpálime si masť alebo olej

3. Pridame gaštany a po chvíľke aj koreň kostihoja

4. Smažíme do zlatova

5. Platňu vypneme,.hrniec zakryjeme a necháme odpočívať asi deň.

6. Po dni zmes zahrejeme, aby tuk povolil a prelejeme cez gázu (pouzila som sieťku na pranie). Všetko dobre vyžmýkame. 

7. Plníme dózy alebo zaváraninové poháre a uskladníme niekde, kde sa do krému nedostane voda.



Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky